Narlı Cheesecake Tarifi
Narlı Cheesecake tarifi: Narlı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Narlı Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Narlı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için :
- 150 su bardağı un
- 2,5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 5 adet yumurta
- 1 adet yumurta
Peynir dolgusu için:
- 800 gram taze krema peyniri
- 1 kutu krema
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 paket yoğurt
- 1 paket vanilyalı puding
- 4 adet yumurta
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı şeker
Narlı sos için:
- 1 su bardağı nar suyu
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı nar tanesi
Narlı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle fırını 175 dereceye ayarlıyoruz ve tabanına su dolu bir tepsi koyuyoruz.
- 24 cm capın da kelepceli kalibın etrafına ve tabanına yağlı kağıt kesip yerleştiriyoruz.
- Tabanı hazırlamak için oda sıcaklığın da olan malzemeleri yoğurup kalıp büyüklüğün de açıyoruz ve tabanına bastırarak yerleştiriyoruz.
- Peynir dolgusunu hazırlayana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
- Dolgu için peynirleri şeker ile birlikte iyice çırpıyoruz.
- Limon kabuğunu ince rendeden geçirip ilave ediyoruz.
- Kalan süzme yoğurt, krema, vanilya pudingini de ilave ettikten sonra yumurtaları tek tek ilave edip karıştırıyoruz.
- Tabanın üzerine dolguyu döküyoruz.
- Fırının orta rafına koyup 75 dakika pişiriyoruz.
- Süre sonun da fırın kapağını açmadan 1 saat bekletiyoruz.
- Bekledikten sonra fırın kapağını biraz açıp bir de bu şekil de 20 dakika bekletiyoruz.
- Narlı sos için nar suyunun yarım çay bardağını nişastayı karıştırmak için kenara ayırıyoruz. Kalan nar suyunu şeker ile tencereye alıp,şeker eriyene kadar pişiriyoruz.
- Şeker eriyince içerisine biraz nar suyu ile karıştırdığımız nişastayı ekliyoruz.
- Kıvam alan sosa nar tanelerini de ekliyoruz.
- Fırından çıkan cheesecakimizin üzerine döküyoruz.
- Buzdolabın da minimum 3 saat dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.
Narlı Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Fırının içerisine yerleştirdiğimiz su dolu tepsi, cheesecake'in buhar ile pişip hem daha kremamsı olmasını sağlayacak hem de çatlamasını önleyecek. En güzel cheesecake'in tadı ertesi gün yediğiniz de ortaya çıkar. O yüzden bir gece önceden yaparsanız daha iyi olur.