Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Narlı Ayva Tatlısı Tarifi

Narlı Ayva Tatlısı

Narlı Ayva Tatlısı Tarifi

Narlı Ayva Tatlısı tarifi: Narlı Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Narlı Ayva Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Narlı Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet ayva
  • 1 adet nar
  • 3 adet çubuk tarçın
  • 8-10 adet karanfil
  • 1/2 çay bardağı şeker (her bir ayva için)
  • 3 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 5 tatlı kaşığı kaymak
  • 1 avuç ceviz içi

Narlı Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir kaba su doldurup yarım limonu suya sıkıyoruz. İşe ayvalarla başlıyoruz. Her bir ayvayı soyup, boydan ikiye kesiyoruz, ortalarını oyup, çekirdeklerini de bir kaseye ayırıyoruz.
  • Her ayva dilimini limonlu suya atıyoruz.  Narı ayıklayıp bir kasede biriktiriyoruz.
  • Geniş pilav tenceresinin zeminine ayva kabuklarını seriyoruz. Üzerine ayvaları, oyuklar yukarı gelecek şekilde diziyoruz. Her bir ayva çukuruna şekeri paylaştırıyoruz.
  • Ayva çekirdeklerini ve karanfilleri üzerlerine serpiyoruz. Narları da üzerlerine paylaştırıp tarçınları ekliyoruz.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirip, ocağa alıyoruz. İlk 15 dakika kısık ateşte, sonra orta ateşte toplam 1 saat pişiriyoruz. Soğuduktan sonra kaymak ve cevizle süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Narlı Ayva Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Her ayvanın boyutu ve cinsine bağlı olarak, kontrollü pişirilmesi gerekmektedir. Kaymak yerine, dondurma veya krema da tercih edilebilir. Nar ekşimsilik de verdiğinden, dilerseniz tanelerin yarısını kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025