Narlı Armut Tatlısı Tarifi
Narlı Armut Tatlısı tarifi: Narlı Armut Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Narlı Armut Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Narlı Armut Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet orta boy armut
- 1 bardak nar tanesi
- 2 bardak su
- 1 bardak şeker
- 1 bardak portakalın suyu
- 2 adet tarçın çubuğu
- 2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Narlı Armut Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencereye suyu, portakal suyunu ve şekeri ekleyin. Orta ateş de ara ara karıştırarak kaynatın.
- Armutların kabuklarını soyun. Uzunlamasına ikiye kesin. Ortasındaki çekirdekleri temizleyin ve ortasını çukur hale getirin.
- Kaynayan suya armutları ekleyin. Armutlar ne çok sert ne de çok yumuşak olana kadar pişirin.
- Armutları servis tabağına alın. Biraz soğutun. Ortasına ayıklanmış narlarını koyun. Buz dolabında soğutun.
- Ardından yanında bir kaşık kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.