Narenciyeli, Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Narenciyeli, Zeytinyağlı Kereviz tarifi: Narenciyeli, Zeytinyağlı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Narenciyeli, Zeytinyağlı Kereviz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Narenciyeli, Zeytinyağlı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet büyük boy kereviz (soyulmuş)
- 2 adet soğan
- 2 adet küçük boy havuç
- 1 adet portakalın suyu
- 1 adet mandalinanın suyu
- 1 adet greyfurtun suyu
- 1 adet limonun suyu
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Narenciyeli, Zeytinyağlı Kereviz tarifi nasıl yapılır?
- Havuçları ve kerevizleri soyun.
- Soğanın kabuklarını soyun ve incecik kıyın.
- Kerevizlerin içini havuç sıyacak kadar oyun. Havuçları içine yerleştirin.
- Bir parmak kalınlığında doğrayarak bir tencereye dizin.
- Üzerine ince kıyılmış soğanları ilave edin.
- Tüm narenciye sularını, zeytinyağı, tuz ve şekeri ilave ederek pişmeye bırakın.
- Yaklaşık 35-40 dakika piştikten sonra bir gece dinlendirerek servis edin.