Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Narenciyeli Kuplar Tarifi

Narenciyeli Kuplar

Narenciyeli Kuplar Tarifi

Narenciyeli Kuplar tarifi: Narenciyeli Kuplar için gerekli malzemeler nelerdir? Narenciyeli Kuplar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Narenciyeli Kuplar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Alt Taban İçin:

  • 8-9 yemek kaşığı kurabiye kırıntısı

Muhallebisi İçin:

  • 550 mililitre süt (3,5 su bardağı)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2,5 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 paket krem şanti
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Sosu İçin:

  • 1 adet limonun suyu ve kabuğu
  • 1 adet portakalın suyu
  • 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1/4 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 paket vanilin

Narenciyeli Kuplar tarifi nasıl yapılır?

  • Muhallebisi için süt, nişasta, un ve pirinç unu sos tenceresine alınır, iyice çırpılır. Ocağa alınıp sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Çiğ un, kokusu çıkana kadar kısık ateşte pişirilir. Fokurdamaya başlayınca 5-6 dakika daha pişirilip ocaktan alınır. İçine tereyağı ve krem şanti eklenerek karıştırılır.
  • Narenciye sos için limon kabuğu şeker ile ovulur. Limon ve portakal suyu eklenir. Nişasta bir kenarda su ile açılır ve içine eklenir. Zerdeçal da eklenerek ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Ocaktan alınır, ilk dumanı çıkınca vanilya eklenir.
  • Tabana kurabiye kırıkları yerleştirilir. Muhallebi eklenir, en üste de narenciye sos eklemesi yapılır.
  • Oda ısısında beklettikten sonra buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025