Narenciyeli Kuplar Tarifi
Narenciyeli Kuplar tarifi: Narenciyeli Kuplar için gerekli malzemeler nelerdir? Narenciyeli Kuplar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Narenciyeli Kuplar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Alt Taban İçin:
- 8-9 yemek kaşığı kurabiye kırıntısı
Muhallebisi İçin:
- 550 mililitre süt (3,5 su bardağı)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
- 2,5 yemek kaşığı şeker
- 1/2 paket krem şanti
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Sosu İçin:
- 1 adet limonun suyu ve kabuğu
- 1 adet portakalın suyu
- 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1/2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1/4 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 paket vanilin
Narenciyeli Kuplar tarifi nasıl yapılır?
- Muhallebisi için süt, nişasta, un ve pirinç unu sos tenceresine alınır, iyice çırpılır. Ocağa alınıp sürekli karıştırılarak pişirilir.
- Çiğ un, kokusu çıkana kadar kısık ateşte pişirilir. Fokurdamaya başlayınca 5-6 dakika daha pişirilip ocaktan alınır. İçine tereyağı ve krem şanti eklenerek karıştırılır.
- Narenciye sos için limon kabuğu şeker ile ovulur. Limon ve portakal suyu eklenir. Nişasta bir kenarda su ile açılır ve içine eklenir. Zerdeçal da eklenerek ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir.
- Ocaktan alınır, ilk dumanı çıkınca vanilya eklenir.
- Tabana kurabiye kırıkları yerleştirilir. Muhallebi eklenir, en üste de narenciye sos eklemesi yapılır.
- Oda ısısında beklettikten sonra buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.