Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Narenciyeli Haşhaşlı Kek Tarifi

Narenciyeli Haşhaşlı Kek

Narenciyeli Haşhaşlı Kek Tarifi

Narenciyeli Haşhaşlı Kek tarifi: Narenciyeli Haşhaşlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Narenciyeli Haşhaşlı Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Narenciyeli Haşhaşlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/4 su bardağı limon suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 paket vanilya
  • 1 çay bardağı haşhaş
  • 3,5 su bardağı un

Narenciyeli Haşhaşlı Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları bir kabın içerisine kırın. Ardından toz şekeri ilave ederek güzelce çırpın.
  • Üzerine sıvı yağ, sütü, vanilin,limon suyu, portakal kabuğu rendesini, portakal suyunu ilave ederek güzelce karıştırın.
  • Ardından haşhaşı da ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Ardından unu ve kabartma tozunu harca azar azar ilave ederek güzelce çırpın.
  • Elde ettiğiniz harcı yağlanmış baton kek kalıbına aktarın. Üzerini dilerseniz ceviz içleriyle süsleyin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
  • Ardından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025