Narenciyeli Haşhaşlı Kek Tarifi
Narenciyeli Haşhaşlı Kek tarifi: Narenciyeli Haşhaşlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Narenciyeli Haşhaşlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Narenciyeli Haşhaşlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/4 su bardağı limon suyu
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı portakal suyu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 paket vanilya
- 1 çay bardağı haşhaş
- 3,5 su bardağı un
Narenciyeli Haşhaşlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları bir kabın içerisine kırın. Ardından toz şekeri ilave ederek güzelce çırpın.
- Üzerine sıvı yağ, sütü, vanilin,limon suyu, portakal kabuğu rendesini, portakal suyunu ilave ederek güzelce karıştırın.
- Ardından haşhaşı da ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Ardından unu ve kabartma tozunu harca azar azar ilave ederek güzelce çırpın.
- Elde ettiğiniz harcı yağlanmış baton kek kalıbına aktarın. Üzerini dilerseniz ceviz içleriyle süsleyin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
- Ardından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!