Narenciyeli Ayvalı Kereviz Tarifi
Narenciyeli Ayvalı Kereviz tarifi: Narenciyeli Ayvalı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Narenciyeli Ayvalı Kereviz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Narenciyeli Ayvalı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet büyük boy kereviz
- 1/2 adet ayva
- 2-3 adet kereviz yaprağı
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet büyük boy portakal
- 1 adet büyük boy limon
- 2 adet mandalina
- 1 adet greyfurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Dinlendikten sonra üzeri için:
Narenciyeli Ayvalı Kereviz tarifi nasıl yapılır?
- Kerevizin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
- Ayvaların ve havuçların da kabuklarını soyun. Ayvaları kereviz boyutunda, havuçları da yuvarlak ve orta kalınlıkta doğrayın.
- Tüm narencilerin sularını bir sıkacak yardımıyla sıkın.
- Zeytinyağını tencereye alın. Havuç, kereviz ve ayvaları hafifçe soteleyin.
- Üzerine narenciye sularını ve bir miktar da su ilave edin.
- Tuz, karabiber ve kereviz yaprağını da tencerenin içine atarak yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
- Piştikten sonra ocaktan alın. Oda sıcaklığında dinlendikten sonra üzerine zeytinyağı gezdirerek mümkünse bir gece dolapta bekletin.
- Ardından çıkarıp afiyetle tüketin.
Narenciyeli Ayvalı Kereviz tarifinin püf noktası nedir?
Zeytinyağlı yemeklerinizin zeytinyağını bir müddet beklettikten sonra ilave edip, bir gece dolapta bekletirseniz lezzetini ikiye katlayacaktır.
Narenciyeli Ayvalı Kereviz tarifi için servis önerisi
Servis ederken üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave edebilir, bir miktar taze çekilmiş karabiber ilave ederek lezzetine lezzet katabilirsiniz.