Narenciye Soslu Brüksel Lahanası Tarifi
Narenciye Soslu Brüksel Lahanası tarifi: Narenciye Soslu Brüksel Lahanası için gerekli malzemeler nelerdir? Narenciye Soslu Brüksel Lahanası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Narenciye Soslu Brüksel Lahanası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram brüksel lahanası
- 1 adet limon
- 1 adet portakal
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 100 gram nar
Pişirmek için:
Narenciye Soslu Brüksel Lahanası tarifi nasıl yapılır?
- Brüksel lahanalarını temizleyip ikiye bölün. Limon ve portakalın kabuklarını, beyaz kısmını almayacak şekilde ince şeritler halinde doğrayın.
- Ardından portakal ve limonun suyunu sıkıp bir kaseye aktarın. Üzerine zeytinyağı, toz şeker, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
- Brüksel lahanası, portakal ve limon kabuklarını Vestel Ziyafet Pişirici’nizin tenceresine ekleyin. Üzerine hazırladığınız karışımı da ekleyip kapağını kapatın.
- 3 numaralı sebze modunu çalıştırın. Geri sayım başladıktan sonra, 3 dakika geçene dek pişirin.
- Basınç kapağını açın, buhar tahliyesini sağladıktan sonra Vestel Ziyafet Pişirici’nizin kapağını açıp servis kasesine aktarın. Üzerine nar tanelerini serpiştirip ılık veya soğuk olarak servis edin. Ziyafet olsun!