Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Narenciye Soslu Brüksel Lahanası Tarifi

Narenciye Soslu Brüksel Lahanası

Narenciye Soslu Brüksel Lahanası Tarifi

Narenciye Soslu Brüksel Lahanası tarifi: Narenciye Soslu Brüksel Lahanası için gerekli malzemeler nelerdir? Narenciye Soslu Brüksel Lahanası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Narenciye Soslu Brüksel Lahanası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram brüksel lahanası
  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 100 gram nar

Pişirmek için:

  • 1 adet Pişirici

Narenciye Soslu Brüksel Lahanası tarifi nasıl yapılır?

  • Brüksel lahanalarını temizleyip ikiye bölün. Limon ve portakalın kabuklarını, beyaz kısmını almayacak şekilde ince şeritler halinde doğrayın.
  • Ardından portakal ve limonun suyunu sıkıp bir kaseye aktarın. Üzerine zeytinyağı, toz şeker, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  • Brüksel lahanası, portakal ve limon kabuklarını  Vestel Ziyafet Pişirici’nizin tenceresine ekleyin. Üzerine hazırladığınız karışımı da ekleyip kapağını kapatın.
  • 3 numaralı sebze modunu çalıştırın. Geri sayım başladıktan sonra, 3 dakika geçene dek pişirin.
  • Basınç kapağını açın, buhar tahliyesini sağladıktan sonra Vestel Ziyafet Pişirici’nizin kapağını açıp servis kasesine aktarın. Üzerine nar tanelerini serpiştirip ılık veya soğuk olarak servis edin. Ziyafet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025