Narenciye Keki Tarifi
Narenciye Keki tarifi: Narenciye Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Narenciye Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Narenciye Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet büyük boy limon suyu
- 5-6 adet kamkat (kumkuat)
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 adet limon
- 1 adet portakal
- 1 adet kan portakalı (veya çok acı olmayan greyfurt)
Narenciye Keki tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
- Üzerine yoğurdu, sıvı yağı ve limon suyunu ekleyip çırpıyoruz.
- Kumkatları çekirdeklerinden ayırıp püre haline getirip karışıma ekliyoruz.
- Unu ayrı bir kapta eleyip kabartma tozu ve vanilin ile karıştırıyoruz.
- Un karışımımızı diğer sıvı malzemelere ekleyip spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırıyoruz.
- Portakalları ve limonları ince halkalar halinde doğruyoruz. Kabuktan gelen tadı sevmiyorsanız kabukları soyarak da yapabilirsiniz.
- Kek kalıbımızı yağlıyoruz. Dibine esmer şeker serpiyoruz.
- Dilimlenmiş meyveleri koyudan açığa doğru diziyoruz. Üzerine kek karışımını döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında fırının el alt rafında yaklaşık 45 dakika alt üst pişiriyoruz.
- Çıkartmadan önce kürdanla kontrol edip kızardığında fırından alıyoruz. Afiyet olsun.