Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Narenciye Keki Tarifi

Narenciye Keki

Narenciye Keki Tarifi

Narenciye Keki tarifi: Narenciye Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Narenciye Keki nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Narenciye Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet büyük boy limon suyu
  • 5-6 adet kamkat (kumkuat)
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1 adet kan portakalı (veya çok acı olmayan greyfurt)

Narenciye Keki tarifi nasıl yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki yumurtaları şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
  • Üzerine yoğurdu, sıvı yağı ve limon suyunu ekleyip çırpıyoruz.
  • Kumkatları çekirdeklerinden ayırıp püre haline getirip karışıma ekliyoruz.
  • Unu ayrı bir kapta eleyip kabartma tozu ve vanilin ile karıştırıyoruz.
  • Un karışımımızı diğer sıvı malzemelere ekleyip spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırıyoruz.
  • Portakalları ve limonları ince halkalar halinde doğruyoruz. Kabuktan gelen tadı sevmiyorsanız kabukları soyarak da yapabilirsiniz.
  • Kek kalıbımızı yağlıyoruz. Dibine esmer şeker serpiyoruz.
  • Dilimlenmiş meyveleri koyudan açığa doğru diziyoruz. Üzerine kek karışımını döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında fırının el alt rafında yaklaşık 45 dakika alt üst pişiriyoruz.
  • Çıkartmadan önce kürdanla kontrol edip kızardığında fırından alıyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025