Nar Suyunda Pişmiş Tavuk Yahni Tarifi
Nar Suyunda Pişmiş Tavuk Yahni tarifi: Nar Suyunda Pişmiş Tavuk Yahni için gerekli malzemeler nelerdir? Nar Suyunda Pişmiş Tavuk Yahni nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Nar Suyunda Pişmiş Tavuk Yahni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 350 gram kemiksiz tavuk but
- 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 diş sarımsak
- 1 adet havuç (baton şeklinde doğranmış)
- 1 su bardağı nar suyu
- 1/2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nar tanesi
- 2 dal taze kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/4 demet maydanoz (üzeri için)
Pişirmek için:
Nar Suyunda Pişmiş Tavuk Yahni tarifi nasıl yapılır?
- Vestel Ziyafet Pişirici’nizi 5 numaralı Et Sote modunda çalıştırın.
- Tavukları pişiricinizin tenceresine alın ve suyunu salıp çekene dek soteleyin.
- Yemeklik doğranmış soğan, baton şeklinde doğranmış havuç ve sarımsakları da tavukların üzerine ilave edip 10 dakika daha soteleyin.
- Ardından su, nar suyu, taze kekik, nar taneleri, tuz ve karabiberi ilave edip kapağını kapatın.
- 10 numaralı Yahni modunda, program bitene dek pişirin. Ardından buharı tahliye edip kapağı açın.
- Pişmiş olan yahniyi servis tabağına aldıktan sonra kıyılmış maydanoz serpiştirip servis edin. Ziyafet olsun.
Nar Suyunda Pişmiş Tavuk Yahni tarifinin püf noktası nedir?
Mod değişikliği için Vestel Ziyafet’i kapatın, yeni mod için tekrar açarak tarifte belirtilen modu seçin.