Nar Soslu Etimek Tatlısı Tarifi
Nar Soslu Etimek Tatlısı tarifi: Nar Soslu Etimek Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Nar Soslu Etimek Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 kişilik
Nar Soslu Etimek Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Alt katman için:
- 1 paket etimek
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
Sos için:
- 2 su bardağı nar suyu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Nar Soslu Etimek Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbeti için 1,5 su bardağı şekeri tavaya alın, kendi kendine erimesini bekleyin. Eridikten sonra 1,5 su bardağı suyu ilave edin, şeker önce katılaşacak ama korkmayın karıştırınca hemen eriyecektir.
- Nar sosu için 2 su bardağı nar suyunu, şekeri ve nişastayı kısık ateşte kıvam alana kadar karıştın. Başından ayrılmayın, dibi tutuyor hemen.
- Muhallebisi için vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye koyup, orta ateşte karıştırarak pişirin. Muhallebi göz göz olunca kapatıp vanilyayı ekleyin, soğuması için bekletin.
- Etimekleri borcama dizip sıcak şerbeti dökün. Üzerine soğumuş muhallebiyi dökün. Nar sosunu da üzerine döküp buzdolabında 1 saat, vaktiniz varsa daha uzun süre bekletin. Afiyet olsun.