Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Nar Reçeli Tarifi

Nar Reçeli

Nar Reçeli Tarifi

Nar Reçeli tarifi: Nar Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Nar Reçeli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Nar Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3,5 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
  • 2 su bardağı ayıklanmış nar
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1/2 adet büyük boy limon
  • 1/2 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 adet çubuk tarçın

Nar Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • Narlar ortadan kesin, arkasına tahta kaşıkla vura vura ayıklayın.
  • İki su bardağı kadarını ayırın, geri kalanının tel süzgeç yardımınla suyunu çıkarın. Süzgeçte kalan çekirdekleri atın.
  • Büyük bir tencereye (reçelin taşmaması için) nar suyu ve şekeri koyup, yüksek ateşte şekeri eriterek, kaynama noktasına gelmesini bekleyin.
  • Sonra orta ateşe alın, köpürmemesi için tereyağ ekleyin, tarçın çubuğunu içine atın, kıvam alana kadar kaynatmaya devam edin.
  • Kıvam alınca, ayıklanmış narları ekleyin, 20 dakika daha kaynatın.
  • 20 dakikanın sonunda limon suyunu ekleyin, 10 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın.
  • Tarçın çubuğunu içinden çıkarın. Sıcakken sterilize kavanoza koyup ters çevirerek soğumaya bırakın.

Nar Reçeli tarifinin püf noktası nedir?

Nar tanelerini blenderden geçirmiyoruz ki çekirdekleri reçelin tadını bozmasın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025