Nar Reçeli Tarifi
Nar Reçeli tarifi: Nar Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Nar Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük kavanoz
Nar Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3,5 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
- 2 su bardağı ayıklanmış nar
- 3 su bardağı toz şeker
- 1/2 adet büyük boy limon
- 1/2 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 adet çubuk tarçın
Nar Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Narlar ortadan kesin, arkasına tahta kaşıkla vura vura ayıklayın.
- İki su bardağı kadarını ayırın, geri kalanının tel süzgeç yardımınla suyunu çıkarın. Süzgeçte kalan çekirdekleri atın.
- Büyük bir tencereye (reçelin taşmaması için) nar suyu ve şekeri koyup, yüksek ateşte şekeri eriterek, kaynama noktasına gelmesini bekleyin.
- Sonra orta ateşe alın, köpürmemesi için tereyağ ekleyin, tarçın çubuğunu içine atın, kıvam alana kadar kaynatmaya devam edin.
- Kıvam alınca, ayıklanmış narları ekleyin, 20 dakika daha kaynatın.
- 20 dakikanın sonunda limon suyunu ekleyin, 10 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın.
- Tarçın çubuğunu içinden çıkarın. Sıcakken sterilize kavanoza koyup ters çevirerek soğumaya bırakın.
Nar Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Nar tanelerini blenderden geçirmiyoruz ki çekirdekleri reçelin tadını bozmasın.