Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Nar Ekşili Soğan Kebabı Tarifi

Nar Ekşili Soğan Kebabı

Nar Ekşili Soğan Kebabı Tarifi

Nar Ekşili Soğan Kebabı tarifi: Nar Ekşili Soğan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Nar Ekşili Soğan Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Nar Ekşili Soğan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram soğan (Ufak olanlardan)
  • 500 gram yağlı kıyma
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Sosu İçin:

  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1,5 çay bardağı su

Nar Ekşili Soğan Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Kıymayı yoğurma kabına alın. İçine tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave ederek 5 dakika yoğurun.
  • Soğan sayısı kadar parçaya bölüp yuvarlayın ve kenara alın.
  • Soğanların tepelerindeki püskülleri bıçak yardımıyla kesin.
  • Yıkayın ve soğanın ilk kabuk katmanını alın.
  • Tam ortasından soğanın katlarını çıkarın arasında boşluk kalsın buraya yaptığınız köfteler sığdırılacak.
  • Soğanların aralarına köfteleri sıkıştırın ve tepsiye dizin. Tüm soğan ve kıyma bitinceye kadar bu işleme devam edin.
  • Önceden ısıtılmış 250 derecede fırında soğanların ve köftelerin rengi değişinceye kadar pişirin.
  • Nar ekşisi, salça ve suyu bir kasede iyice çırpın. Pişen soğanları fırından alın ve kaşık yardımıyla üzerine bu sostan gezdirin.
  • epsinin üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve 10-15 dakika daha soğanlar tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Nar Ekşili Soğan Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz arpacık soğan da kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025