Nar Ekşili Soğan Kebabı Tarifi
Nar Ekşili Soğan Kebabı tarifi: Nar Ekşili Soğan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Nar Ekşili Soğan Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Nar Ekşili Soğan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram soğan (Ufak olanlardan)
- 500 gram yağlı kıyma
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 tatlı kaşığı tuz
Sosu İçin:
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1,5 çay bardağı su
Nar Ekşili Soğan Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Kıymayı yoğurma kabına alın. İçine tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave ederek 5 dakika yoğurun.
- Soğan sayısı kadar parçaya bölüp yuvarlayın ve kenara alın.
- Soğanların tepelerindeki püskülleri bıçak yardımıyla kesin.
- Yıkayın ve soğanın ilk kabuk katmanını alın.
- Tam ortasından soğanın katlarını çıkarın arasında boşluk kalsın buraya yaptığınız köfteler sığdırılacak.
- Soğanların aralarına köfteleri sıkıştırın ve tepsiye dizin. Tüm soğan ve kıyma bitinceye kadar bu işleme devam edin.
- Önceden ısıtılmış 250 derecede fırında soğanların ve köftelerin rengi değişinceye kadar pişirin.
- Nar ekşisi, salça ve suyu bir kasede iyice çırpın. Pişen soğanları fırından alın ve kaşık yardımıyla üzerine bu sostan gezdirin.
- epsinin üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve 10-15 dakika daha soğanlar tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Nar Ekşili Soğan Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz arpacık soğan da kullanabilirsiniz.