Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Nar Ekşili Lahana Sarması Tarifi

Nar Ekşili Lahana Sarması

Nar Ekşili Lahana Sarması Tarifi

Nar Ekşili Lahana Sarması tarifi: Nar Ekşili Lahana Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Nar Ekşili Lahana Sarması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Nar Ekşili Lahana Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy orta boy lahana
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı iri bulgur
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Nar Ekşili Lahana Sarması tarifi nasıl yapılır?

  • Yaklaşık iki litre suyu kaynatın. Kaynamış suya tek tek yapraklarını ayırdığınız lahanaları atın.
  • Lahanalar çok pişmeden ocaktan alın. Bu aşamada lahana yapraklarını üçerli ya da beşerli olacak şekilde hızlıca haşlayın.
  • Soğan, sarımsak ve maydanozu incecik kıyın.
  • Tüm iç malzemeleri karıştırın. İçini hazırlarken baharatları kendinize göre ayarlayınız.
  • Haşlanan lahanaları üç parmak kalınlığında olacak şekilde şeritlere ayırın.
  • Her bir şeridin uç kısmına bir parça içten koyarak üçgen şeklinde sarın
  • Her bir lahana yaprağının ortasındaki sert kemik kısmını kesip tencere tabanına yerleştirebilir. Bu kısımlar sert olduğu için sarma işini zorlaştırabilir.
  • Tüm lahana yapraklarını sarıp tencereye yerleştirin.
  • İsterseniz ayrı bir sos tavasinda tereyağını eritip içine iki çay kaşığı toz kırmızı biber ilave edin. Bu sosu lahanaların üstüne dökün.
  • Lahanaların üstünü az geçecek kadar su ekleyip bir yemek tabağını lahanaların üstüne yerleştirin. Böylece lahanalar pişerken dağılmayacak.
  • En kısık ateşte lahanalar ve içindeki pirinç pişinceye kadar pişirin. Zaman zaman tencereyi ocağın üstünde çevirirseniz daha dengeli pişmesini sağlarsınız.
  • Lahanaların piştiğini kontrol ederek ocaktan alınız. İste sıcak sıcak isterseniz de biraz soğuduktan sonra servis ediniz.

Nar Ekşili Lahana Sarması tarifinin püf noktası nedir?

Pirinci pilav yapar gibi bir süre sıcak suda bekletmek pişirme işlemini kolaylaştırır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025