Napoliten Soslu Makarna Tarifi
Napoliten Soslu Makarna tarifi: Napoliten Soslu Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Napoliten Soslu Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Napoliten Soslu Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket Spaghetti Makarna
- 3 adet domates
- 1 yaprak kuru fesleğen
- 5 diş sarımsak
- 1 adet orta boy soğan
- 1 dal taze kekik
- 1 dal defne yaprağı
- 1/3 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 kepçe makarna suyu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 dal taze biberiye
- 1 çay kaşığı tuz
Napoliten Soslu Makarna tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak tüm malzemeleri brunoise bir şekilde doğrayın ve domateslerin kabuklarını soyup doğrayın ya da rendeleyebilirsiniz.
- Sos tavasında tereyağı eritin ve ardından zeytinyağı ekleyip biraz kızdırın sonrasında soğan ve sarımsağı ekleyip renk verene kadar kavurun, soğanlar renk verince eğer domatesiniz yaz domatesi değilse 1 yemek kaşığı kadar salça ekleyip kavurun ki sosa renk versin.
- Ardından domatesleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Domatesler kendini çekmeye başlayınca 1 / 2 kepçe makarna suyu ekleyin ve tavanın altını kısın, kaynamaya bırakın. Daha sonra sosun içerisine taze biberiye, taze kekik, kuru fesleğen ve defne yaprağı ilave edin.
- Sos pişme noktasına gelince parmak ucuyla biraz toz şeker atın ve biraz daha pişirin. Son olarak sosun altını kapatın tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi ekleyin ve karıştırın.
- Pişen sosun içerisindeki defne yaprağı alın. Hazır olan sosa haşlanan makarnayı ilave edin ve karıştırıp, servis edin.
Napoliten Soslu Makarna tarifinin püf noktası nedir?
Domatesler yaz domatesi olursa rengi ve tadı daha iyi olur. Sosu ne kadar çok pişirirseniz aroması çıkar. Sosu sürekli kontrol ederek karıştırın, çünkü sosun dibi tutar. Sosa eklenen su fazla gelirse endişelenmeyin, çünkü sos pişerek kendini çekecektir. Malzemeler çok pişmez diri kalırsa sosu blenderdan geçirin. En önemli püf noktası malzemelerin güzel kavrulmasıdır.