Napolitan Soslu Tagliatelle Tarifi
Napolitan Soslu Tagliatelle tarifi: Napolitan Soslu Tagliatelle için gerekli malzemeler nelerdir? Napolitan Soslu Tagliatelle nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Napolitan Soslu Tagliatelle yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram un
- 1 adet yumurta
- 10 cl. zeytinyağı
- 20 gram irmik unu
- 50 gram domates salçası
- 25 gram tereyağı
- 10 gram tuz
- 1 çimdik şeker
- 1 çimdik pul biber
- 1 çimdik kekik
Napolitan Soslu Tagliatelle tarifi nasıl yapılır?
- Ununuzu tartın ve ortasına, havuz gibi yuvarlak boşluk açın.
- Yumurtayı, zeytinyağını, tuzu, irmik ununu ekleyip yoğurun.
- İyice yoğurduktan sonra merdane ile açın.
- İyice ince açmalısınız, yufkadan çok az kalın olacak.
- Makarna kesme aletini yoksa yarım cm eninde uzunlamasına kesin. (tezgaha iyice açıp bıçağınızla kesebilirsiniz.)
- Kestiğiniz hamurları tabağa koyup 1 saat buzlukta dinlendirin. O sırada napolitan sosunuzu yapın.
- Napolitan sosu için tereyağı ve salçanızı kavurun. Baharatlarınızı ekleyip 1 çimdik de un ekleyip iyice kavurmaya devam edin. Sosunuz kavrulduktan sonra su ile açın.
- Kıvamını kendi zevkinize göre ayarlayın, çok su koyarsanız sosunuz çok sıvı olur.
- Buzlukta ki makarnanızı kaynattığınız tuzlu suda 5 dakika haşlayın. (İtalyan makarnası biraz sert kalır, bu kıvama al dente yani ağza gelir denir.)
- Haşlanan makarnanızı sosunuza ekleyin 2 dakikada sosunuzla pişirin, en son 1 çay kaşığı tereyağı ekleyin. (bağlanması için) Afiyet olsun.
Napolitan Soslu Tagliatelle tarifinin püf noktası nedir?
Makarnaları kestikten sonra tabağa kıvırıp koyun üzerine biraz un serpin ki birbirine yapılmasın.
Napolitan Soslu Tagliatelle tarifi için servis önerisi
Üzerine parmesan serperek servis edebilirsiniz.