Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Naked Cake Tarifi

Naked Cake

Naked Cake Tarifi

Naked Cake tarifi: Naked Cake için gerekli malzemeler nelerdir? Naked Cake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Naked Cake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pandispanya İçin:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı (2 parmak eksik) un
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tutam tuz

Pastacı Kreması İçin:

  • 500 mililitre süt
  • 2 çay kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 çay kaşığı mısır nişastası
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Dış Krema İçin:

  • 200 mililitre krema
  • 150 gram beyaz çikolata
  • 200 gram labne
  • 1 paket krem şanti

Naked Cake tarifi nasıl yapılır?

  • Pandispanya için yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. Beyazlarına tuzu ekleyip kar haline gelene kadar çırpın, sarılarına şekeri ekleyip eriyene kadar çırpın.
  • Su ve limon suyunu ekleyip çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya ekleyip çırpın.
  • Yumurta beyazlarını diğer karışıma ekleyerek aynı yönde spatula ile karıştırın, söndürmemeye dikkat edin. 22 cm'lik kalıba koyup 160 derece önceden ısınmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
  • Kalıptan çıkarıp kenarda soğutun. Pastacı kreması için sütü ve şekerin yarısını ocağa koyup ısıtmaya başlayın.
  • Diğer tarafta yumurta, kalan şeker ve nişastayı çırpın. Isınan sütlü karışımdan biraz alıp yumurtalı karışımın içine koyup karıştırın.
  • Sonra o karışımı ocaktaki süte ekleyin, toparlanana kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağını ve vanilyayı koyun.
  • Kremaya yapışacak şekilde streç koyun ki kabuk bağlamasın. Soğuyunca kremayı ekleyip çırpın, dolaba koyun, 1 saat kalsın.
  • Labneyi süzgeçle süzün. Kremayı ocağa koyup kaynatın, içine çikolataları atıp eritin. Suyunu süzdürdüğünüz labneyi ve krem şantiyi koyup çırpın. Streçleyip 1 geceliğine dolaba kaldırın.
  • 1 gün dinlenmiş pandispanyayı üçe bölün. Pandispanya kenarlarına dış kremadan halka çizin. Ortasına pastacı kremasını koyup içine dilediğiniz meyveyi koyun ve katları bitirin.
  • Dış tarafa, artan dış kremadan gelişi güzel sürüp spatula ile döndürerek fazlalığını alın. Dilediğiniz gibi üzerini süsleyin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025