Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muzlu ve Lorlu Pasta Tarifi

Muzlu ve Lorlu Pasta

Muzlu ve Lorlu Pasta Tarifi

Muzlu ve Lorlu Pasta tarifi: Muzlu ve Lorlu Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu ve Lorlu Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muzlu ve Lorlu Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 600 gram lor peyniri
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket margarin
  • 1 adet yumurta
  • 70 adet petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet muz

Muzlu ve Lorlu Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Süt ve bisküvi hariç, bütün malzemeler mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Daha sonra, büyük bir parça alüminyum folyonun üzerine kremadan ince bir tabaka halinde sürün.
  • Bisküvileri süte batırıp enine 3 adet, boyuna 7 adet olacak şekilde sıralayın.
  • Bu şekilde 3 kat çıkın ve en sonuncu kremanın ortasına 2 adet bütün muz koyun.
  • Muzu koyduktan sonra alüminyum folyonun dış yüzünün sağından ve solundan elinizle üçgen şekline gelecek biçimde şekil verin.
  • Bu şekilde 3-4 saat derin dondurucuda bekletin. Soğutuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025