Muzlu Ters Yüz Tart Tarifi
Muzlu Ters Yüz Tart tarifi: Muzlu Ters Yüz Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu Ters Yüz Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Muzlu Ters Yüz Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet milföy hamuru (uzun yaprak)
- 6 adet muz
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1/3 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı esmer şeker
- 1 çay kaşığı öğütülmüş top karabiber
- 1 tatl kaşığı vanilya özütü
Muzlu Ters Yüz Tart tarifi nasıl yapılır?
- Hem ocakta hem fırında kullanılabilecek, yapışmayan bir pişirme kabı kullanmanız gerekiyor. Bu bir döküm tava veya plastik tutma yerleri olmayan yapışmaz bir sahan olabilir.
- Fırını 200 derecede ısıtın.
- Tereyağını pişirme kabınızın içerisine yayın.
- Üzerine karabiberin yarısını ve şekeri serpin. Vanilya özütünü de dökün.
- Muzları 3 cm büyüklüğünde olacak şekilde kesin.
- Şekerlerin üzerine, bir turta oluşturucak gibi çok aralık bırakmadan dizin.
- Ocağın altını kısık ateşte açın.
- Bu arada, 3 uzun milföy yaprağını çok hafif açarak birleştirin ve muzların hepsinin üzerini kaplayıp yanlarından da tava yüzeyine ulaşacak boyutta açın.
- Karabiberin diğer yarısını da muzların üzerine serpin.
- Açtığınız milföy hamurunu muzların üzerine kapatın, kenarlardan da tava yüzeyine indirin. Dilerseniz muzların altına doğru da katlayabilirsiniz.
- Tavanın dibindeki şekerler açık karamel rengi almaya başlayınca, pişirme kabını alıp fırına atın.
- Milföy hamuru altın rengi ve gevrek bir hal aldığında yaklaşık 20 dakika sonra fırından çıkarın.
- Pişirme kabının ağzına bir tabak kapatarak tartı ters yüz edin.
- Ilıkken yemenizi tavsiye deriz.
Muzlu Ters Yüz Tart tarifi için servis önerisi
Üzerine bitter çikolata rendeleyebilirsiniz. Yanına bir top vanilyalı dondurmayla çok iyi gider.