Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muzlu Tavuk Göğsü Sarma Tarifi

Muzlu Tavuk Göğsü Sarma

Muzlu Tavuk Göğsü Sarma Tarifi

Muzlu Tavuk Göğsü Sarma tarifi: Muzlu Tavuk Göğsü Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu Tavuk Göğsü Sarma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muzlu Tavuk Göğsü Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • 2 adet muz (içi için)
  • 1/2 paket kakaolu petibör bisküvi (dışına serpiştirmek için)

Muzlu Tavuk Göğsü Sarma tarifi nasıl yapılır?

  • Derince bir tencereye tereyağını alın ve eridikten sonra unu ekleyin. Unun kokusu çıkana dek tahta bir kaşık yardımı ile kavurun.
  • Un kavrulduktan sonra nişastayı da ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
  • Ardından sütü yavaş yavaş ilave ederek una yedirin. Ancak topaklar oluşursa bir el blenderi yardımıyla pürüzsüz hale getirebilirsiniz.
  • Kaynayana dek sürekli karıştırın ve kaynamaya başladıktan sonra içine şekeri ilave edin.
  • Bir kez daha kaynamasını bekleyin ve altını kapatın. Ardından da vanilini ekleyip güzelce karıştırın.
  • Bisküvileri mutfak robotundan çekip, un haline getirin ve yüksek kenarlı bir kabın zeminine yayın.
  • Hazırladığınız muhallebiyi, bisküvileri serptiğiniz kaba bir kaşık yardımıyla yavaş yavaş dökün ve oda ısısında soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra buzdolabında minimum 2 saat bekletin. Ardından çıkartın ve uzun ince şeritler halinde dilimleyin.
  • Her bir şeridin içine dilimlediğiniz muzlardan koyun ve rulo şeklinde sarın.
  • Soğuk olarak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025