Muzlu Tavuk Göğsü Sarma Tarifi
Muzlu Tavuk Göğsü Sarma tarifi: Muzlu Tavuk Göğsü Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu Tavuk Göğsü Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Muzlu Tavuk Göğsü Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- 2 adet muz (içi için)
- 1/2 paket kakaolu petibör bisküvi (dışına serpiştirmek için)
Muzlu Tavuk Göğsü Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Derince bir tencereye tereyağını alın ve eridikten sonra unu ekleyin. Unun kokusu çıkana dek tahta bir kaşık yardımı ile kavurun.
- Un kavrulduktan sonra nişastayı da ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
- Ardından sütü yavaş yavaş ilave ederek una yedirin. Ancak topaklar oluşursa bir el blenderi yardımıyla pürüzsüz hale getirebilirsiniz.
- Kaynayana dek sürekli karıştırın ve kaynamaya başladıktan sonra içine şekeri ilave edin.
- Bir kez daha kaynamasını bekleyin ve altını kapatın. Ardından da vanilini ekleyip güzelce karıştırın.
- Bisküvileri mutfak robotundan çekip, un haline getirin ve yüksek kenarlı bir kabın zeminine yayın.
- Hazırladığınız muhallebiyi, bisküvileri serptiğiniz kaba bir kaşık yardımıyla yavaş yavaş dökün ve oda ısısında soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra buzdolabında minimum 2 saat bekletin. Ardından çıkartın ve uzun ince şeritler halinde dilimleyin.
- Her bir şeridin içine dilimlediğiniz muzlardan koyun ve rulo şeklinde sarın.
- Soğuk olarak servis edin.