Muzlu Sufle Tarifi
Muzlu Sufle tarifi: Muzlu Sufle için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu Sufle nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Muzlu Sufle yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sufle kapları için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Muzlu sufle için:
- 1 adet muz (büyük boy, olgun)
- 1 adet yumurta sarısı
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 3 adet yumurta beyazı
- 2 tatlı kaşığı limon suyu
Creme anglaise için:
- 200 mililitre süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
Çikolata sos için:
- 1/2 ölçü creme anglaise
- 60 gram bitter çikolata
- 25 gram hindistan cevizli çikolata
- 1/4 çay kaşığı pul biber
Mereng kıtırları için:
- 1 adet yumurta beyazı
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Süslemek için:
- 6 dilim muz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Muzlu Sufle tarifi nasıl yapılır?
- Sufle kaplarını yumuşak tereyağı ile dikine çizgiler oluşturarak yağlayın ve içlerini toz şekerle kaplayın. Sufle kaplarını derin dondurucuda bekletin.
- Sufle karışımı için muz, 3 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı limon suyu, yumurta sarısı ve bir çimdik tuzu blenderden pürüzsüz olana kadar çekin.
- Yumurta beyazlarına az miktar tuz ve limon suyu ekleyip mikserle köpürtmeye başlayın. Köpürtme esnasında azar azar kalan toz şekeri ekleyin ve parlak, sert bir hal alana kadar işleme devam edin.
- Muzlu karışıma beyaz karışımın üçte birini koyup hızlıca karıştırın. Oluşan karışımı beyaz karışıma ekleyip havasını kaçırmadan spatula ile içine yedirin.
- Karışımı sufle kaplarına paylaştırın. Sufle kaplarının üstünü spatula ile düzleyin ve kenarında parmağınızla ince bir oluk yapıp pişirene kadar buzdolabında bekletin.
- Creme anglaise için sütü şekerle kaynatın. Kaynamış sütü yumurta sarılarına azar azar yedirin.
- Oluşan karışımı süzerek ufak bir sos tenceresine alın, sürekli çırparak koyulaşana kadar pişirin. Oluşan karışımın yarısını süzerek başka bir kaba alın ve derin dondurucuda donana kadar bekletin.
- Kalan sıcak karışıma çikolataları ve pul biberi ekleyip eriyene kadar karıştırın ve süzüp oda sıcaklığında bekletin.
- Mereng için yumurta beyazını 2 yemek kaşığı pudra şekeri ile sert ve parlak bir hal alana kadar çırpın.
- Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye çok ince bir şekilde sürün, üzerine pudra şekeri serpin ve 90-100 derecelik fırında kurutun.
- Sufleleri pişirmek için fırını 200 derecede ısıtın.
- Isınan fırına sufleleri yerleştirin ve fırını 190 dereceye indirip 12-14 dakika pişirin.
- Servis için muz dilimlerinin üzerine toz şeker serpin ve pürmüz ile karamelize edin.
- Donmuş creme anglaise'i ufak kaplara paylaştırın ve üzerine mereng çıtırları koyun.
- Sosu ufak sosluklara paylaştırın.
- Fırından çıkan suflelerin üzerine pudra şekeri serpin ve karamelize edilmiş muzu dikkatlice yerleştirin. Sos ve dondurma ile servis edin. Afiyet olsun.