Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muzlu Rulo Pasta Tarifi

Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo Pasta Tarifi

Muzlu Rulo Pasta tarifi: Muzlu Rulo Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu Rulo Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muzlu Rulo Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker (150 gram)
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ (50 ml)
  • 1/4 su bardağı süt (50 ml)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı (1 yemek kaşığı fazla) un (125 gram)
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Krema İçin:

  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 2 adet orta boy yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı toz şeker (85 gram)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (35 gram)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket beyaz çikolata (60 gram)
  • 1/2 paket sıvı krema (çırpılmış)
  • 2 adet muz

Muzlu Rulo Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Kek için; yumurtalar ve toz şeker büyük bir cam kaba alınır. Sıcak su dolu kabın üzerine yerleştirilir. (Üstteki kabın tabanı sıcak suya değmesin) Rengi açılana ve kıvam alana kadar mikserle çırpılır.
  • Cam kap sıcak su üzerinden tezgaha alınıp sıvı yağ ve süt eklenerek çırpılır. Un, kabartma tozu, vanilya ve tuz elenerek 3 defada eklenir. Spatulayla karıştırılır.
  • Pişirme kağıdı serilmiş 30 x 35 cm fırın tepsisine yayılır. Tepsi tezgaha birkaç kez vurularak hava kabarcıkları çıkarılır.
  • Önceden 180 derece, alt üst ısıtılan fırında 12-14 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra kekin yapışan kenarları 1 cm içeriden çerçeve olacak şekilde kesilerek çıkarılır. Üzerine pişirme kağıdı koyup ters çevrilir, kağıt sıyrılır.
  • Kek tekrar ters çevrilir sıkıca rulo haline getirilir.
  • Krema için; süt ısıtılmaya başlanır. Bu sırada yumurta sarıları ve şeker çırpılır. Nişasta eklenir, çırpılır.
  • Isınan süt, yumurtalı karışıma azar azar dökülerek çırpmaya devam edilir. Tüm karışım süt kabına alınıp düşük ısıda sürekli karıştırılarak pişirilir. Kıvam alınca ocak kapatılıp tereyağı ve vanilin eklenir.
  • Başka kaba alınır, üzerine değecek şekilde streç filmle kapatılıp soğumaya bırakılır. Küçük bir tencerenin tabanını biraz geçecek kadar su konur.
  • Kaynamaya başlayınca, tabanı suya değmeyecek şekilde cam kase yerleştirilir. Cam kaseye çikolatalar yerleştirilir. Metal kaşıkla karıştırılarak eritilir.
  • Başka bir kasede soğuk sıvı krema çırpılıp kıvam alması sağlanır. Soğuyan kremayla soğumuş çikolata karıştırılır.
  • Çırpılmış krema da spatulayla karıştırılarak eklenir. Krema sürüldüğünde akmayacak bir kıvamda olmalı, daha sert olduysa birkaç kaşık sıvı krema ekleyebilirsiniz.
  • Rulo yapılmış kek açılır, çok kenarlara gelmeden krema sürülür. Kremanın bir kısmı süsleme için ayrılır. Kısa kenar boyunca muz yerleştirilir. Alttaki kağıt yardımıyla tekrar rulo haline getirerek sıkıştırılır.
  • Buzdolabında mümkünse bir gece veya en az 4 saat dinlendirilir. Üzeri kalan krema ve meyvelerle süslenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025