Muzlu Rulo Pasta Tarifi
Muzlu Rulo Pasta tarifi: Muzlu Rulo Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu Rulo Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
14 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Muzlu Rulo Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek İçin:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker (150 gram)
- 1/4 su bardağı sıvı yağ (50 ml)
- 1/4 su bardağı süt (50 ml)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı (1 yemek kaşığı fazla) un (125 gram)
- 1/4 çay kaşığı tuz
Krema İçin:
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 2 adet orta boy yumurta sarısı
- 1/2 su bardağı toz şeker (85 gram)
- 2 yemek kaşığı nişasta (35 gram)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- 1 paket beyaz çikolata (60 gram)
- 1/2 paket sıvı krema (çırpılmış)
- 2 adet muz
Muzlu Rulo Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Kek için; yumurtalar ve toz şeker büyük bir cam kaba alınır. Sıcak su dolu kabın üzerine yerleştirilir. (Üstteki kabın tabanı sıcak suya değmesin) Rengi açılana ve kıvam alana kadar mikserle çırpılır.
- Cam kap sıcak su üzerinden tezgaha alınıp sıvı yağ ve süt eklenerek çırpılır. Un, kabartma tozu, vanilya ve tuz elenerek 3 defada eklenir. Spatulayla karıştırılır.
- Pişirme kağıdı serilmiş 30 x 35 cm fırın tepsisine yayılır. Tepsi tezgaha birkaç kez vurularak hava kabarcıkları çıkarılır.
- Önceden 180 derece, alt üst ısıtılan fırında 12-14 dakika pişirilir.
- Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra kekin yapışan kenarları 1 cm içeriden çerçeve olacak şekilde kesilerek çıkarılır. Üzerine pişirme kağıdı koyup ters çevrilir, kağıt sıyrılır.
- Kek tekrar ters çevrilir sıkıca rulo haline getirilir.
- Krema için; süt ısıtılmaya başlanır. Bu sırada yumurta sarıları ve şeker çırpılır. Nişasta eklenir, çırpılır.
- Isınan süt, yumurtalı karışıma azar azar dökülerek çırpmaya devam edilir. Tüm karışım süt kabına alınıp düşük ısıda sürekli karıştırılarak pişirilir. Kıvam alınca ocak kapatılıp tereyağı ve vanilin eklenir.
- Başka kaba alınır, üzerine değecek şekilde streç filmle kapatılıp soğumaya bırakılır. Küçük bir tencerenin tabanını biraz geçecek kadar su konur.
- Kaynamaya başlayınca, tabanı suya değmeyecek şekilde cam kase yerleştirilir. Cam kaseye çikolatalar yerleştirilir. Metal kaşıkla karıştırılarak eritilir.
- Başka bir kasede soğuk sıvı krema çırpılıp kıvam alması sağlanır. Soğuyan kremayla soğumuş çikolata karıştırılır.
- Çırpılmış krema da spatulayla karıştırılarak eklenir. Krema sürüldüğünde akmayacak bir kıvamda olmalı, daha sert olduysa birkaç kaşık sıvı krema ekleyebilirsiniz.
- Rulo yapılmış kek açılır, çok kenarlara gelmeden krema sürülür. Kremanın bir kısmı süsleme için ayrılır. Kısa kenar boyunca muz yerleştirilir. Alttaki kağıt yardımıyla tekrar rulo haline getirerek sıkıştırılır.
- Buzdolabında mümkünse bir gece veya en az 4 saat dinlendirilir. Üzeri kalan krema ve meyvelerle süslenerek servis edilir. Afiyet olsun.