Muzlu Puding Tarifi
Muzlu Puding tarifi: Muzlu Puding için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu Puding nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Muzlu Puding yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 su bardağı süt
- 3 adet muz
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet vanilya çubuğu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Servisi için:
- 1 adet muz
- 2 yemek kaşığı kakao
Muzlu Puding tarifi nasıl yapılır?
- 4 su bardağı soğuk sütü tencereye aktarın. Un, mısır nişastası ve toz şekeri ekleyin. Bir çırpıcı yardımıyla tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alın.
- Sütlü karışımı aralarda karıştırarak kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Kalan 1 su bardağı soğuk süt ile kabuğunu soyduğunuz muzları bir çatal yardımıyla ezin.
- Kaynamakta olan süt karışımına muz püresini azar azar katıp, kıvam alana kadar pudingi pişirmeye devam edin.
- Vanilya çubuğunu keskin bir bıçak yardımıyla uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Orta kısmında kalan çekirdekli öz kısmını bıçağın uç kısmıyla kazıyın.
- Kıvam alan pudingi ocaktan alın. Vanilya özütü ve küçük bir parça tereyağını kattıktan sonra bir mikser yardımıyla 5 dakika kadar çırpın.
- Hazır olan muzlu pudingi servis kaselerine paylaştırın. Arzuya göre; muz dilimleri ve kakao ile süsledikten sonra sıcak ya da soğuk olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Muzlu Puding tarifinin püf noktası nedir?
Arzuya göre tereyağı kullanmadan da pudingi hazırlayabilir ve mikserle çırpabilirsiniz.
Muzlu Puding tarifi için servis önerisi
Servisinde kakao yerine kahve ya da çikolata sos kullanmayı tercih edebilirsiniz.