Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muzlu Padişah Sarması Tarifi

Muzlu Padişah Sarması

Muzlu Padişah Sarması Tarifi

Muzlu Padişah Sarması tarifi: Muzlu Padişah Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu Padişah Sarması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muzlu Padişah Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 500 ml. süt
  • 125 gram tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti
  • 100 gram hindistan cevizi
  • 2 adet muz

Muzlu Padişah Sarması tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak kremşantiyi bir miktar süt ile çırpın ve soğuması için buzdolabına koyun.
  • Bir dikdörtgen borcama veya fırın tepsisinin içine Hindistan cevizini dökün.
  • Bir tencereye sütü, unu ve şekeri alıp, çırparak kaynatmaya başlayın. Koyulaşınca içine tereyağı ve vanilini koyup, biraz daha kaynatın.
  • Sıcak halde tepsinin üzerine boşaltın ve güzelce yayın. Bir iki saat buzdolabında bekletin.
  • Buzdolabından muhallebi ve kremşantiyi çıkartın. Muhallebinin içine kremşantiyi boşaltın ve yayın.
  • Muzların kabuklarını soyun, bir kenara alın.
  • Şekil verme aşamasında dilerseniz önce ortadan ikiye kesip ardından 4 parmak genişliğinde kesin. Ya da 2 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin.
  • İçerisine 1-2 muz dilimi koyun ve sarmaya başlayın. Altta kalan Hindistan cevizlerini alıp, üzerine serpebilirsiniz.
  • Son olarak üs kısmına Antep fıstığı ve muz koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025