Muzlu Padişah Sarması Tarifi
Muzlu Padişah Sarması tarifi: Muzlu Padişah Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu Padişah Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Muzlu Padişah Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 500 ml. süt
- 125 gram tereyağı
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
- 100 gram hindistan cevizi
- 2 adet muz
Muzlu Padişah Sarması tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak kremşantiyi bir miktar süt ile çırpın ve soğuması için buzdolabına koyun.
- Bir dikdörtgen borcama veya fırın tepsisinin içine Hindistan cevizini dökün.
- Bir tencereye sütü, unu ve şekeri alıp, çırparak kaynatmaya başlayın. Koyulaşınca içine tereyağı ve vanilini koyup, biraz daha kaynatın.
- Sıcak halde tepsinin üzerine boşaltın ve güzelce yayın. Bir iki saat buzdolabında bekletin.
- Buzdolabından muhallebi ve kremşantiyi çıkartın. Muhallebinin içine kremşantiyi boşaltın ve yayın.
- Muzların kabuklarını soyun, bir kenara alın.
- Şekil verme aşamasında dilerseniz önce ortadan ikiye kesip ardından 4 parmak genişliğinde kesin. Ya da 2 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin.
- İçerisine 1-2 muz dilimi koyun ve sarmaya başlayın. Altta kalan Hindistan cevizlerini alıp, üzerine serpebilirsiniz.
- Son olarak üs kısmına Antep fıstığı ve muz koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.