Muzlu Manolya Tatlısı Tarifi
Muzlu Manolya Tatlısı tarifi: Muzlu Manolya Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu Manolya Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
6 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
6 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 bardak
Muzlu Manolya Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 adet orta boy muz
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
- 1,5 çay bardağı süt kreması
Muzlu Manolya Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye ocağa koymadan önce yumurtayı, şekeri, sütü iyice tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
- Sonra un ve nişasta ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Ocağı orta ateşe getiriyoruz ve karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.
- Tereyağını ve vanilyayı ekliyoruz. Karıştırdıktan sonra süt kremasını ekliyoruz. Koyulaşınca ocağın altını kapatıyoruz.
- Muzları ince dilimler halinde dilimliyoruz. Bisküvileri toz haline gelene kadar robattan geçiriyoruz.
- Fındıkları da biraz iri şekilde robottan geçiriyoruz.
- Hazırladığımız bisküvileri orta boy bardakların dibine 2 çorba kaşığı kadar koyup muzları kenarlara yerleştiriyoruz.
- Üzerine hazırladığımız kremadan yarım bardak olacak şekilde dolduruyoruz. Afiyet olsun.