Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muzlu Manolya Tatlısı Tarifi

Muzlu Manolya Tatlısı

Muzlu Manolya Tatlısı Tarifi

Muzlu Manolya Tatlısı tarifi: Muzlu Manolya Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu Manolya Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muzlu Manolya Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 adet orta boy muz
  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1,5 çay bardağı süt kreması

Muzlu Manolya Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye ocağa koymadan önce yumurtayı, şekeri, sütü iyice tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
  • Sonra un ve nişasta ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Ocağı orta ateşe getiriyoruz ve karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  • Tereyağını ve vanilyayı ekliyoruz. Karıştırdıktan sonra süt kremasını ekliyoruz. Koyulaşınca ocağın altını kapatıyoruz.
  • Muzları ince dilimler halinde dilimliyoruz. Bisküvileri toz haline gelene kadar robattan geçiriyoruz.
  • Fındıkları da biraz iri şekilde robottan geçiriyoruz.
  • Hazırladığımız bisküvileri orta boy bardakların dibine 2 çorba kaşığı kadar koyup muzları kenarlara yerleştiriyoruz.
  • Üzerine hazırladığımız kremadan yarım bardak olacak şekilde dolduruyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025