Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muzlu Manolya Tarifi

Muzlu Manolya

Muzlu Manolya Tarifi

Muzlu Manolya tarifi: Muzlu Manolya için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu Manolya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muzlu Manolya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krema
  • 1 paket bisküvi
  • 3 adet muz

Muzlu Manolya tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle uygun bir tencereye yumurta sarısı ve toz şekeri ekleyip çırpıyoruz.
  • Daha sonra azar azar sütü ekleyip karıştırıyoruz. Mısır nişastası ve unu ekledikten sonra tencereyi ocağa alıyoruz.
  • Muhallebi göz göz olana kadar pişiriyoruz. Pişirme işlemi bittikten sonra ocağın altını kapatıp şekerli vanilini ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  • Muhallebi soğuyana kadar 1 paket kremayı çırpıyoruz. Soğuyan muhallebinin içine çırptığımız kremayı ekliyoruz
  • Daha sonra bisküvileri iri parçalı halde kalacak şekilde rondodan geçiriyoruz.
  • Kaplara sırasıyla muhallebi, bisküvi ve dilimlenmiş muzu ekliyoruz. Dilerseniz ara kısma kadayıf ve damla Çikolata ekleyebilirsiniz.
  • Bu işlemi tüm kaplara uyguladıktan sonra üstlerine pasta süsü ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Muzlu Manolya tarifinin püf noktası nedir?

Büsküvileri iri parçalı halde kalacak şekilde rondodan geçirin. Fazla küçültmeyin. Kremayı, muhallebi soğuduktan donra dökün.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025