Muzlu Kup Tarifi
Muzlu Kup tarifi: Muzlu Kup için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu Kup nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Muzlu Kup yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 kutu krema
- 3 paket oreo bisküvi
- 3 adet muz
Muzlu Kup tarifi nasıl yapılır?
- Toz şeker, un ve nişastayı tencereye alıp önce çırpma teliyle karıştırın. Sonra sütü ekleyip yine çırpma teliyle karıştırarak pişirin.
- Koyulaşıp kaynadıktan ocaktan alıp ılınmasını bekleyin. Ilıklaşan muhallebiye krema ve vanilyayı ekleyip 3-4 dakika mikserle düşük devirde çırpın.
- Oreo büsküvilerini rondodan geçirin, ufalanma durumunu kendi zevkinize göre ayarlayın. Ben çok büyük parçalar bırakmadan çektim. Muzların kabuklarını ayıklayıp çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin.
- Kaselere önce 1 kepçe kadar muhallebi boşaltın, sonra etrafın dik olarak muz dilimlerini yerleştirin.
- İnce bir kat bisküvi serpiştirdikten sonra bir kepçe daha muhallebi koyun ve yine ince bir kat bisküvi yerleştirip bir kepçe daha muhallebi koyun. En son bisküvi serpiştirip yerleşimi bitirin.
- Muzlu kuplar hazır, buzdolabına alıp 2-3 saat soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!