Muzlu Kup Tarifi
Muzlu Kup tarifi: Muzlu Kup için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu Kup nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Muzlu Kup yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre  süt
 - 1 su bardağı  toz şeker
 - 3 yemek kaşığı  un
 - 2 yemek kaşığı  nişasta
 - 1 paket  vanilya
 - 1 kutu  krema
 - 3 paket  oreo bisküvi
 - 3 adet  muz
 
Muzlu Kup tarifi nasıl yapılır?
- Toz şeker, un ve nişastayı tencereye alıp önce çırpma teliyle karıştırın. Sonra sütü ekleyip yine çırpma teliyle karıştırarak pişirin.
 - Koyulaşıp kaynadıktan ocaktan alıp ılınmasını bekleyin. Ilıklaşan muhallebiye krema ve vanilyayı ekleyip 3-4 dakika mikserle düşük devirde çırpın.
 - Oreo büsküvilerini rondodan geçirin, ufalanma durumunu kendi zevkinize göre ayarlayın. Ben çok büyük parçalar bırakmadan çektim. Muzların kabuklarını ayıklayıp çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin.
 - Kaselere önce 1 kepçe kadar muhallebi boşaltın, sonra etrafın dik olarak muz dilimlerini yerleştirin.
 - İnce bir kat bisküvi serpiştirdikten sonra bir kepçe daha muhallebi koyun ve yine ince bir kat bisküvi yerleştirip bir kepçe daha muhallebi koyun. En son bisküvi serpiştirip yerleşimi bitirin.
 - Muzlu kuplar hazır, buzdolabına alıp 2-3 saat soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!