Muzlu Krep Sarma Tarifi
Muzlu Krep Sarma tarifi: Muzlu Krep Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu Krep Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 dilim
Muzlu Krep Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı sıvı yağ (ya da zeytinyağı)
- 1 kalıp bitter çikolata
- 2 adet muz
- 2 çorba kaşığı süzme bal
Muzlu Krep Sarma tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak krep ile başlayalım; şeker ile yumurtayı iyice çırpın. Süt, yağ ve unu da ilave edip pürüzsüz olana dek çırpın.
- Düz bir tavayı ocağa alın ve ısıtın ardından krepten bir kepçe alıp tavaya dökün, kepçenin arkasıyla hızlıca yayın.
- Her iki tarafını da hafif kızarana kadar pişirin.
- Pişen krepler hafif soğuduktan sonra, muzu yerleştirin ve krebin her yerlerine bal sürün. İsteyen çikolata da sürebilir.
- Sardığınız krepleri biraz kalın olarak kesin ve yan çevirin. Üzerine bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve dökün.
Muzlu Krep Sarma tarifinin püf noktası nedir?
Pişirirken hamur çok kalın olursa, yerken zorlar.