Muzlu İrmik Püresi Tarifi
Muzlu İrmik Püresi tarifi: Muzlu İrmik Püresi için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu İrmik Püresi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 küçük kavanoz
Muzlu İrmik Püresi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet büyük boy muz
- 2,5 yemek kaşığı irmik
- 3/4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Muzlu İrmik Püresi tarifi nasıl yapılır?
- Minik bir sos tenceresinin ya da büyük boy bir cezvenin içerisine su ve irmiği aktarın.
- İrmikler güzelce şişene kadar pişirin. Ardından soğumaya ve demlenmeye bırakın. Bu aşamada eğer varsa fazla suyunu da mutlaka süzdürün.
- Bir blenderın içerisine soğuyan irmiği, kabukları soyulmuş muzu, zeytinyağı ve pekmezi atın.
- Güzelce karıştırarak irmikli muzlu bir püre haline getirin.
- Ardından küçük boy bir kavanozun içerisine aktararak miniğinizin afiyetle tüketmesini sağlayın.
Muzlu İrmik Püresi tarifinin püf noktası nedir?
Hazırladığınız püreyi ağzı sıkıca kapalı olacak bir biçimde cam bir kavanozda saklayabilirsiniz. Ancak içerisinde herhangi bir katkı maddesi bulunmadığı için en kısa sürede tüketmenizi öneririz.