Muzlu Glutensiz Kek Tarifi
Muzlu Glutensiz Kek tarifi: Muzlu Glutensiz Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu Glutensiz Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 kişilik
Muzlu Glutensiz Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1/3 su bardağı hindistan cevizi yağı
- 1 su bardağı kinoa unu
- 3 adet yumurta
- 100 gram esmer şeker
- 2 adet orta boy olgun muz
- 1 yemek kaşığı vanilya özütü
- 1/3 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1/3 su bardağı süt
Muzlu Glutensiz Kek tarifi nasıl yapılır?
- Fırını önceden 165 derecede ısıtın.
- Tereyağ, hindistancevizi yağı ve şekeri çırpıcıya atın. Krema kıvamına gelene dek çırpın.
- Yumurtaları teker teker ekleyin ve yine homojen bir görünüme sahip olana kadar çırpın.
- Vanilyayı ve sütü ekleyin.
- Muzları bir kapta bir çatal yardımıyla iyice ezin ve karışıma ekleyip çok kısa süre karıştırın.
- En son elenmiş un kabartma tozu ve hindistan cevizini ekleyip bir spatula yardımıyla alttan üste doğru, unlar gözden kaybolana kadar karıştırın.
- 22x22 lik bir kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayıp karışımı içerisine dökün, her yerine eşit miktarda dağılması için kabı sallayın ve kabı tezgaha hafifçe vurun.
- 165 derecede 40 dk pişirin.
Muzlu Glutensiz Kek tarifinin püf noktası nedir?
Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Unu ve kabartma tozunu eleyerek eklemelisiniz. Muzlar rahatça ezilecek kadar olgun olmalı.
Muzlu Glutensiz Kek tarifi için servis önerisi
Üzerine file fındık veya file badem serperek servis edebilirsiniz.