Muzlu Ekmek Tarifi
Muzlu Ekmek tarifi: Muzlu Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Muzlu Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 210 gram tam buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- 3 çay kaşığı tarçın
- 60 gram kuru üzüm
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 70 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 175 gram yoğurt
- 1/2 adet vanilya çubuğu
- 2 adet yumuşak muz
- 1 adet elma
Muzlu Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 180 dereye ayarlayın, ince uzun kek kalıbınızı yağlayın.
- Unu, kabartma tozu ve tarçınla birlikte bir kaseye eleyin.
- Tereyağını eritin, ılıtın. Yoğurt, yumurta ve pekmezle karıştırın.
- Vanilya çubuğunu, sap ucuna işaret parmağınızla bastırarak diklemesine ortadan ikiye kesin, elinizi kaldırmadan, içindeki tohumları bıçağın tersiyle sıyırarak alın. Sıvı karışıma ekleyin.
- Muzları doğrayın, çatalla ezin. Elmayı küçük küpler halinde doğrayın.
- Un kasesinin ortasına çukur açın ve yumurtalı karışımı döküp karıştırın. Daha sonra kuru üzümleri katın. Ve en son muz ile elmayı karıştırın.
- Kek kalıbına dökün, ısınmış fırına verin. 40 dakika pişirin. 10 dakika soğutun.
Muzlu Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Elma yerine armut da kullanabilirsiniz. Mikser kullanmayın, tüm malzemeyi bir çatal veya kaşıkla karıştırın.
Muzlu Ekmek tarifi için servis önerisi
Bal ve dondurma ile muazzam olacaktır.