Muzlu Ekmek Tarifi
Muzlu Ekmek tarifi: Muzlu Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Muzlu Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy muz
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı (silme) tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 su bardağı un
- 3 adet yumurta
Muzlu Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Toz şekeri ve yumurtaları 3- 4 dakika iyice çırpıyoruz.
- Sıvı yağ, süt ve çatal ile iyice ezdiğimiz muzları da ilave ediyoruz.
- Hepsi güzelce karıştıktan sonra un, karbonat ve tuz ilave edip, spatula yardımı ile iyice tüm malzemeyi karıştırıyoruz.
- Dikdörtgen kalıbı biraz yağlayıp kek karışımını boşaltalım.
- 180 derecede 50 dakika pişiriyoruz. Pişirme 1 saati de bulabilir . Bir kürdan yardımı ile mutlaka fırından çıkartmadan kontrol edelim. Afiyet olsun.
Muzlu Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Yerli muz kullanırsanız eğer muz miktarı 5 adete kadar çıkabilir. Olgun muz kullanmayı tercih edin. Karbonat kullanmak rengi daha iyi olan ekmek demek. Kabartma tozu ile sonuç çok farklı oluyor.
Muzlu Ekmek tarifi için servis önerisi
Dinlendirdikten sonra çay, süt veya filtre kahve ile inanılmaz gidecektir.