Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muzlu Ekmek Tarifi

Muzlu Ekmek

Muzlu Ekmek Tarifi

Muzlu Ekmek tarifi: Muzlu Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muzlu Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 6-7 adet hurma
  • 5 adet olgun muz (iki tanesi üzeri için)
  • 4 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 paket kabartma tozu

Muzlu Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle hurmaları sıcak suda bekletip kabuklarını soyup bir çatal yardımıyla ezin.
  • Sonra olgun muzları da ilave edip püre haline getirin.
  • Ayrı bir kapta yumurta süt ve yağı karıştırın. İçerisine eleyerek tarçın, kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyin. Çırpma teli ile karıştırıp, içerisine püreyi ilave edin.
  • Püreyi en son ilave ediyoruz. Çünkü muz karıştırdıkça sulanır ve dokusunun bozulmaması için çok karıştırmıyoruz. Normal kek harcından biraz daha katı olmalı.
  • Harcı kek kalıbına döküyoruz, ben üzerine yulaf ve fındık kırığı ekledim. Muz parçalarını da koyup 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.

Muzlu Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz zeytinyağı ve toz vanilin tercih edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025