Muzlu Ekmek Tarifi
Muzlu Ekmek tarifi: Muzlu Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Muzlu Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı süt
- 6-7 adet hurma
- 5 adet olgun muz (iki tanesi üzeri için)
- 4 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 1 paket kabartma tozu
Muzlu Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle hurmaları sıcak suda bekletip kabuklarını soyup bir çatal yardımıyla ezin.
- Sonra olgun muzları da ilave edip püre haline getirin.
- Ayrı bir kapta yumurta süt ve yağı karıştırın. İçerisine eleyerek tarçın, kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyin. Çırpma teli ile karıştırıp, içerisine püreyi ilave edin.
- Püreyi en son ilave ediyoruz. Çünkü muz karıştırdıkça sulanır ve dokusunun bozulmaması için çok karıştırmıyoruz. Normal kek harcından biraz daha katı olmalı.
- Harcı kek kalıbına döküyoruz, ben üzerine yulaf ve fındık kırığı ekledim. Muz parçalarını da koyup 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.
Muzlu Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz zeytinyağı ve toz vanilin tercih edebilirsiniz.