Muzlu Ekmek Tarifi
Muzlu Ekmek tarifi: Muzlu Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
70 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Muzlu Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 115 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 4 adet olgun muz
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 paket vanilin
- 1/2 su bardağı ceviz
Muzlu Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Muzları sütle ezelim. Ayrı bir kapta tereyağı ve şekeri, rengi iyice açılana kadar çırpalım. Yumurtaları tek tek ekleyelim ve çırpalım.
- Toz malzemeleri ve ezilmiş muzları tereyağlı karışıma yavaş yavaş ekleyelim, spatula ile alttan üstte doğru karıştıralım.
- En son cevizleri ekleyip tekrar karıştıralım. Yağlanmış baton kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 70 dakika kadar pişirelim.
- 10 dakika sonra kalıptan çıkarıp tel üstünde soğumaya bırakalım, afiyet olsun.
Muzlu Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Kullanılan su bardağının ölçüsü 240 ml'dir.