Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muzlu Ekmek Tarifi

Muzlu Ekmek

Muzlu Ekmek Tarifi

Muzlu Ekmek tarifi: Muzlu Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muzlu Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 115 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 4 adet olgun muz
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilin
  • 1/2 su bardağı ceviz

Muzlu Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Muzları sütle ezelim. Ayrı bir kapta tereyağı ve şekeri, rengi iyice açılana kadar çırpalım. Yumurtaları tek tek ekleyelim ve çırpalım.
  • Toz malzemeleri ve ezilmiş muzları tereyağlı karışıma yavaş yavaş ekleyelim, spatula ile alttan üstte doğru karıştıralım.
  • En son cevizleri ekleyip tekrar karıştıralım. Yağlanmış baton kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 70 dakika kadar pişirelim.
  • 10 dakika sonra kalıptan çıkarıp tel üstünde soğumaya bırakalım, afiyet olsun.

Muzlu Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Kullanılan su bardağının ölçüsü 240 ml'dir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025