Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muzlu Ekmek Tarifi

Muzlu Ekmek

Muzlu Ekmek Tarifi

Muzlu Ekmek tarifi: Muzlu Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muzlu Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 50 gram yulaf unu
  • 35 gram hindistan cevizi unu
  • 20 gram hurma püresi
  • 2 adet yumurta
  • 2 adet yumurta akı
  • 3 adet olgun muz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 çimdik saf vanilya tozu
  • 1 tutam tarçın
  • 1 tutam zencefil
  • 1 tutam toz muskat
  • 1 tutam kakule

Muzlu Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak 2 muzu ezin, diğerini kenara ayırın.
  • Yumurtaları ve yağı, en son da diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Kıvam koyu olursa biraz süt ekleyebilirsiniz.
  • Kenara ayırdığınız muzu ortadan ikiye kesin.
  • Yağlı kağıda aldığınız kek harcının üzerine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Muzlu Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Muzları blenderda çevirmeyin sulanmasınlar. Malzemeleri mümkün olduğunca ezmeden sadece birbirlerine karışmasını sağlayın. Tarçını mutlaka ekleyin diğerleri evde varsa kullanabilirsiniz opsiyonel. Eğer Hindistan cevizi unu yoksa hepsini Yulaf unundan koyabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı yerine Zeytinyağı kullanabilirsiniz. Hurma püresi yerine bal kullanabilirsiniz.

Muzlu Ekmek tarifi için servis önerisi

Kek soğudukça üzerindeki muz daha da karamelimsi kıvama gelerek harika bir lezzet katıyor. Sabah kahvaltı yerine Filtre kahve ve üzerine fıstık ezmesi vb. sürerek tüketebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025