Muzlu Dondurma Tarifi
Muzlu Dondurma tarifi: Muzlu Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu Dondurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Muzlu Dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muzlu Dondurma tarifi nasıl yapılır?
- Muzlarınızı orta kalınlıkta dilimler halinde doğrayın.
- Ardından doğradığınız muzları buzdolabı poşetinin içerisine aktarın. Ağzını kapatın ve muzları aralıklı bir şekilde yayın.
- Ardından buzluğa atın ve 1 gece boyunca soğutun.
- Buzlanan muzlarınızı ertesi gün buzluktan çıkarın ve oda sıcaklığında birkaç dakika dinlendirin. Ardından rondoya ya da blendera aktarın ve geçirmeye başlayın.
- Belli aralıklarla kapağını açıp karıştırın. Kremamsı bir kıvam alınca dondurmanız oldu demektir.
- Dilerseniz şekil vererek hemen tüketebilirsiniz. Daha soğuk olmasını istiyorsanız bir kaba aktarıp buzlukta dondurduktan sonra dondurma kaşığıyla şekil vererek de tüketebilirsiniz. Afiyetler olsun!