Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muzlu Dondurma Tarifi

Muzlu Dondurma

Muzlu Dondurma Tarifi

Muzlu Dondurma tarifi: Muzlu Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu Dondurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muzlu Dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet büyük boy muz

Muzlu Dondurma tarifi nasıl yapılır?

  • Muzlarınızı orta kalınlıkta dilimler halinde doğrayın.
  • Ardından doğradığınız muzları buzdolabı poşetinin içerisine aktarın. Ağzını kapatın ve muzları aralıklı bir şekilde yayın.
  • Ardından buzluğa atın ve 1 gece boyunca soğutun.
  • Buzlanan muzlarınızı ertesi gün buzluktan çıkarın ve oda sıcaklığında birkaç dakika dinlendirin. Ardından rondoya ya da blendera aktarın ve  geçirmeye başlayın.
  • Belli aralıklarla kapağını açıp karıştırın. Kremamsı bir kıvam alınca dondurmanız oldu demektir.
  • Dilerseniz şekil vererek hemen tüketebilirsiniz. Daha soğuk olmasını istiyorsanız bir kaba aktarıp buzlukta dondurduktan sonra dondurma kaşığıyla şekil vererek de tüketebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025