Muzlu Çatlak Pasta Tarifi
Muzlu Çatlak Pasta tarifi: Muzlu Çatlak Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Muzlu Çatlak Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Muzlu Çatlak Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek malzemeleri için:
- 150 gram tereyağı
- 150 gram toz şeker
- 170 gram un
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket vanilin
- 5 adet yumurta sarısı
- 1/2 su bardağı süt
Mereng için:
- 5 adet yumurta beyazı
- 1 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
- 6 yemek kaşığı hindistan cevizi
Arası için:
- 1 su bardağı krema
- 1 adet muz
Muzlu Çatlak Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Kek için oda sıcaklığındaki tereyağı şeker ile krema kıvamına gelene kadar çırpın. Kuru malzemeleri de karışıma ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak yumurta sarıları ve sütü de ekleyip karıştırın.
- Büyük bir kalıbı yağlayın ve içine yağlı kağıt serin.Kek karışımını tabana eşit bir şekilde yayın.
- Yumurta beyazlarını çırparak köpürtün bu esnada azar azar şeker ekleyin ve şeker eriyene kadar çırpın. Bu karışımı da kek karışımının üstüne yayın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında tatlıyı 15 dakika pişirin ve çıkartıp üstüne hindistan cevizi serpin ve tekrar fırınlayın. Yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin tatlı kızardıktan sonra ılınması için tezgaha alın.
- Tatlıyı soğuduktan sonra ikiye bölün. Kremayı çırpıp köpürtün ve bir katmanın üzerine koyun.
- Muzları dilimleyip kremanın üzerine ekleyin ve kalan yarıyı da kapak gibi üzerine koyun. Dilerseniz hemen dilerseniz de bir saat kadar dolapta bekletip dilimleyerek tatlıyı servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!