Muz Pudingli Kurabiye Tarifi
Muz Pudingli Kurabiye tarifi: Muz Pudingli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Muz Pudingli Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Muz Pudingli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2,5 su bardağı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket muzlu puding
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Muz Pudingli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı güzelce çırpın.
- Ardından diğer tüm malzemeleri ilave ederek güzelce karıştırıp yoğurun. Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Eğer nişastası az gelmişse biraz daha nişasta ilave edebilirsiniz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aktarın. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri çatlayana kadar yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
- Çıkarıp biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Afiyetler olsun.
Muz Pudingli Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Pişme süresi fırınınızın performansına göre farklılık gösterebilir.
Muz Pudingli Kurabiye tarifi için servis önerisi
Üzerine pudra şekeri serpeden de servis edebilirsiniz.