Muz Kremalı Pasta Tarifi
Muz Kremalı Pasta tarifi: Muz Kremalı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Muz Kremalı Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet orta boy
Muz Kremalı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 2 adet yumurta (kalıp büyükse 3 yumurta)
- 1 su bardağı şeker
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Krema için:
- 1 paket vanilyalı puding
- 2 su bardağı süt
- 1 adet muz
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 25 gram margarin
Çikolata sos için:
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 50 gram sütlü çikolata
- 25 gram margarin
- 2 yemek kaşığı kakao
Muz Kremalı Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpıyoruz. Süt ve sıvı yağı ekleyip diğer katı malzemeleri de eleyerek hamuru kabımıza döküyoruz.
- Önceden 180 derece de ısıttığımız fırında 30 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkan kekin ilk sıcağı geçince 1 su bardağı sütle ıslatıyoruz.
- Krema için pudingi tarifteki sütten az yani 2,5 su bardağı süt ile pişiriyoruz. (Muhallebi gibi olması için.)
- Ocaktan alınca içine margarin muz ve Hindistan cevizi ekleyip blenderdan geçiriyoruz.
- Son olarak çikolata sosumuz için çikolata ve margarin hariç tüm malzemeleri tenceremize alıp pişiriyoruz.
- Ocaktan alıp içine çikolata ve margarini ekliyoruz. Soğuyan kremayı kekin üzerine döküp yarım saat dolapta bekletiyoruz.
- Daha sonra çikolata sosunu da dökerek en az 4 saat buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.