Muz Kızartması Tarifi
Muz Kızartması tarifi: Muz Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Muz Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Muz Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet muz
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Kaplama harcı için:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
Kızartmak için:
- 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
Servisi için:
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Muz Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Kaplama harcı için; yumurta ve sütü derin bir karıştırma kabında bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve tarçını kattıktan sonra sulu bir hamur kıvamı alacak olacak kaplama harcını karıştırmayı sürdürün.
- Kabuğunu soyduğunuz muzları küçük parçalar halinde dilimleyin. Mısır nişastasını düz bir tabağa aldıktan sonra kızartma esnasında harcı sulandırmaması için muzları öncelikle nişastaya bulayın.
- Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Kaplama harcına buladığınız muz parçalarını kızgın yağda renk alana kadar kızartın.
- Ilınması ve fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir tabağa çıkardığınız kızarmış muzları, çok fazla bekletmeden servis tabaklarına alın. Üzerlerine pudra şekeri eleyerek sevdiklerinize ikram edin.
Muz Kızartması tarifinin püf noktası nedir?
Kaplamanın gevrek olması için kızartma yağının çok sıcak, tatlının yapımında kullandığınız diğer tüm malzemelerin soğuk olması gerekmektedir. Bunun için hazırladığınız kaplama harcını buzdolabında bekletebilir, içine buz küpleri katabilir ve 1-2 dakika beklettikten sonra harcı sulandırmaması için çıkartabilirsiniz.
Muz Kızartması tarifi için servis önerisi
Hazırladığınız muz kızartmasını çikolata sos, bal, akçaağaç şurubu ya da meyve soslarıyla süsledikten sonra da servis edebilirsiniz.