Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muz Kızartması Tarifi

Muz Kızartması

Muz Kızartması Tarifi

Muz Kızartması tarifi: Muz Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Muz Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muz Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet muz
  • 1/3 su bardağı su
  • 1/3 su bardağı süt
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
  • 1 tatlı kaşığı bal (süslemek için)

Muz Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Süt ve su bir kaba alınır.
  • Sırayla diğer malzemeler eklenir.
  • Pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
  • Muzu ikiye bölüp bu karışıma buluyoruz.
  • Alt üst nar gibi kızartıyoruz.
  • İster balla ister çikolata ile sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Muz Kızartması tarifinin püf noktası nedir?

Yağ az olmasın küçük bir tencerede kızartabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025