Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muz Kızartması Tarifi

Muz Kızartması

Muz Kızartması Tarifi

Muz Kızartması tarifi: Muz Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Muz Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muz Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet muz
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı (silme) tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Muz Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için şeker, tuz, Hindistan cevizi rendesi, un ve suyu karıştırın.
  • Hamuru 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
  • Kızartma tenceresinde yağı kızdırın.
  • Muzları soyun ve hazırladığınız hamur karışımına bulayıp kızgın yağa dikkatlice bırakın.
  • Altın sarısı olan muzları, kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın.
  • İsteğe göre dondurma, çikolata sos vs ile servis yapın. Afiyet olsun.

Muz Kızartması tarifinin püf noktası nedir?

Derin yağda kızartmak daha pofuduk bir sonuç veriyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025