Muz Kızartması Tarifi
Muz Kızartması tarifi: Muz Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Muz Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Muz Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet muz
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı (silme) tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
Muz Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için şeker, tuz, Hindistan cevizi rendesi, un ve suyu karıştırın.
- Hamuru 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
- Kızartma tenceresinde yağı kızdırın.
- Muzları soyun ve hazırladığınız hamur karışımına bulayıp kızgın yağa dikkatlice bırakın.
- Altın sarısı olan muzları, kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın.
- İsteğe göre dondurma, çikolata sos vs ile servis yapın. Afiyet olsun.
Muz Kızartması tarifinin püf noktası nedir?
Derin yağda kızartmak daha pofuduk bir sonuç veriyor.