Mütebbel Soslu Makarna Tarifi
Mütebbel Soslu Makarna tarifi: Mütebbel Soslu Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Mütebbel Soslu Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Mütebbel Soslu Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Makarna için:
Mütebbel için:
- 1/2 kilogram patlıcan
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı makarnanın haşlama suyu
- 1 adet limon suyu
- 2 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı zeytin
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık (kavrulmuş)
- 2 dal dereotu
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
Mütebbel Soslu Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve bir bıçak yardımı ile püre haline gelene kadar kıyıp soğumaya bırakın.
- Makarnayı kaynar, bol tuzlu suda 7 dakika haşlayın.
- Makarnayı süzmeden haşlama suyundan 2 bardak kadar ayırıp, süzün.
- Derin bir kap içerisinde közlenmiş patlıcanları, limon suyunu, sarımsakları, tahini ve zeytinyağını koyu bir kıvam alana kadar çırpın.
- Karışım koyu bir kıvam alınca ayırdığınız makarna suyunda önce bir su bardağı kadar ekleyip karıştırın.
- Kıvamını pürüzsüz hale getirin. İhtiyaç halinde makarna suyunu azar azar arttırabilirsiniz.
- Hazırladığınız sosa makarnayı ekleyip harmanlayın ve servis kasesine alın.
- Makarnanın üzerine dereotu yaprakları, kavrulmuş fıstıklar, toz kırmızı biber ve zeytinyağı gezdirip servis edin. Afiyet olsun.