Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mutancana Tarifi

Mutancana

Mutancana Tarifi

Mutancana tarifi: Mutancana için gerekli malzemeler nelerdir? Mutancana nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mutancana yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram kuşbaşı et
  • 1 kase kuru incir
  • 1 kase kuru erik
  • 1 kase arpacık soğan
  • 1 kase badem (kabuksuz)
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Mutancana tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle tencereye 3 kaşık tereyağı ekleyin. Üzerine 8/9 tane arpacık soğan ekleyin, bir çevirin, bir çimdik şeker de ekleyin.
  • Üzerine kuzu koldan iri doğranmış etleri koyalım. Etler yumuşayana kadar pişirin.
  • Etler pişince 1 tatlı kaşığı un, azıcık tuz, karabiber ekleyip unun kokusunu hissedene kadar soteleyin. Sonra yarım çay bardağı sıcak su ekleyin.
  • Bir fokurdasın sonra 1 tatlı kaşığı bal bir tatlı kaşığı sumak kuru kayısı, kuru üzüm, kuru erik, soyulmuş çiğ badem, kuru incir ekleyelim.
  • Nazikçe hırpalamadan karıştıralım. Bir kere daha fokurdasın kapatıp dinlendirelim. Sonra sevgi mühim sevgiyi de ekleyip servise sunalım. Afiyet olsun.

Mutancana tarifinin püf noktası nedir?

Mutlaka kuzu kol olsun. Arpacık soğan ve bal ve sumak çok önemli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025