Mutancana Tarifi
Mutancana tarifi: Mutancana için gerekli malzemeler nelerdir? Mutancana nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Mutancana yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuzu kol kuşbaşı
- 12 adet arpacık soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı sıcak su
- 1/2 çay bardağı kuru üzüm
- 5 adet kuru incir
- 5 adet kuru erik
- 1/2 çay bardağı çiğ badem
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı tuz
Mutancana tarifi nasıl yapılır?
- Isıttığınız tencereye tereyağını alın ve eritin. Zeytinyağını ve ardından etleri ekleyip iyice kavurun.
- Etlerin her tarafı renk alınca arpacık soğanları ve sarımsakları ekleyin. Etler suyunu çekince un ekleyin ve karıştırın.
- Unun kokusu çıkınca, suyu ekleyin ve tencerenin altını kısın. Kapağı kapalı bir halde pişirin. Pişip pişmediğini, soğanları bıçakla delerek kontrol edin.
- Sıcak suda bekletilmiş kuru üzümleri, erikleri, incirleri, bademleri, sumağı, balı ve tuzu ekleyin. Nazikçe karıştırın.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte 1-2 dakika daha pişmesini bekleyin ve altını kapatıp 15-25 dakika dinlenmeye bırakın.