Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Muska Böreği Tarifi

Muska Böreği

Muska Böreği Tarifi

Muska Böreği tarifi: Muska Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Muska Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Muska Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet hazır yufka
  • 200 gram lor peyniri (arzuya göre yarım yağlı beyaz peynir)
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 5 dal maydanoz
  • 1/2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kızartmak için:

  • 1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Muska Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Maydanoz yapraklarını ayıklayıp bol suda yıkadıktan sonra fazla suyunu alın. İnce ince kıyın.
  • Önceden haşlanmış patatesleri kabuklarını soyup püre haline getirin. İncecik kıyılmış maydanoz yaprakları ve lor peyniriyle karıştırın.
  • Pul biber, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle tatlandırın. Hazır yufkaları mutfak tezgahı üzerine tek kat olacak şekilde açın. İnce uzun şeritler halinde kesin.
  • Yufka şeritlerinin kenar kısımlarına hazırladığınız peynirli ve patatesli iç harçtan bir yemek kaşığı kadar koyun. Kenarda kalan uç kısımlarını iç harç üzerine kapattığınız yufkaları, üçgen şeklini alacak şekilde sarmaya başlayın.
  • Açılmaması için uç kısımlarını az miktarda suya batırıp yapıştırın. Yufka şeritleri bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın.
  • Kızgın yağa parti parti bıraktığınız muska böreklerini, altın sarısı renk alana kadar kızartın. Fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu serili servis tabağına aldığınız börekleri kısa süre dinlendirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Muska Böreği tarifinin püf noktası nedir?

Kızartma esnasında açılıp iç harcının dışarı taşmaması için börekleri, az miktarda sürdüğünüz yumurta akı ya da suyla kapatmaya özen gösterin. Kızgın derin yağ ya da fritözde kızartın.Muska böreklerini fırında hazırlayacaksanız kurumaması için yufka şeritleri üzerine çırpılmış yumurta,süt ve sıvı yağ karışımı sürebilirsiniz.Adet sayısı, kesmiş olduğunuz yufka şeritlerinin genişlik ve kalınlığına göre değişiklik gösterebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025