Mus Kremalı Pasta Tarifi
Mus Kremalı Pasta tarifi: Mus Kremalı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Mus Kremalı Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Mus Kremalı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet kakaolu hazır pasta tabanı
- 1/2 su bardağı damla çikolata
- 2 yemek kaşığı kakao
Mus kreması için:
- 300 gram bitter çikolata
- 100 gram sütlü çikolata
- 75 gram tereyağı
- 400 ml. sıvı krema
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Süslemesi için:
- 1 su bardağı toz krem şanti
- 1/2 su bardağı süt
- 1 adet muz (kararmamaları için limon suyu sürülmüş)
Mus Kremalı Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Pastanın süslemesi için; yarım su bardağı süt ile bir su bardağı toz krem şantiyi çırpın. Buzdolabına kaldırın.
- Pasta yapımında kullanacağınız mus kremasını hazırlamak için; sıvı kremayı sos tenceresine alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
- Bitter çikolata, sütlü çikolata ve tereyağını sıvı kremayla birlikte karıştırarak eritin. Ocaktan aldıktan sonra ılınması bir kenarda bekletin.
- Ayrı bir kapta yumurta ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtalı karışıma ılıyan çikolatalı karışımı yavaş yavaş spatula ile karıştırarak ilave edin.
- Son olarak; damla çikolatayı ilave ettikten sonra karışma işlemini bırakın.
- 18 cm.lik kelepçeli kalıbın tabanına kakaolu pasta tabanını yerleştirin.
- Hazırladığımız kremayı pasta tabanının üzerine eşit bir şekilde döküp düzeltin. Donması için buzdolabına kaldırın.
- Donan pastayı kalıptan servis kabına çıkarın. Krem şantiyi sıkma torbasına doldurduktan sonra pastanın üzerini süsleyin, muz dilimlerini dizin. Kakao serpin ve dilimlediğiniz pastayı sevdiklerinizle paylaşın.
Mus Kremalı Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Tarifte kullanılan bardak ölçüsü 200 ml.'dir.Pastayı kalıptan çıkarmadan en az 5 saat buzdolabında bekletin.