Murtuğa Tarifi
Murtuğa tarifi: Murtuğa için gerekli malzemeler nelerdir? Murtuğa nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Murtuğa yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram Tereyağı
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı ceviz
- 1 tatlı kaşığı bal
Murtuğa tarifi nasıl yapılır?
- Orta boy tava ya da sahana Sütaş Tereyağı'nı koyun ve orta ateşte erimeye bırakın.
- Yağ eriyip ısınmaya başlayınca unu ekleyin. Un renk alıp, pürüzsüz ve akıcı hale gelene kadar karıştırarak kavurun.
- Tavayı ocaktan alın, karışım sıcakken yumurtaları ayrı bir kapta çırparak içine ekleyin ve hemen karıştırın. Tuzunu ekleyin.
- Üzerine ceviz ve bal ekleyip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.