Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Murtuğa Tarifi

Murtuğa

Murtuğa Tarifi

Murtuğa tarifi: Murtuğa için gerekli malzemeler nelerdir? Murtuğa nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Murtuğa yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram Tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı bal

Murtuğa tarifi nasıl yapılır?

  • Orta boy tava ya da sahana Sütaş Tereyağı'nı koyun ve orta ateşte erimeye bırakın.
  • Yağ eriyip ısınmaya başlayınca unu ekleyin. Un renk alıp, pürüzsüz ve akıcı hale gelene kadar karıştırarak kavurun.
  • Tavayı ocaktan alın, karışım sıcakken yumurtaları ayrı bir kapta çırparak içine ekleyin ve hemen karıştırın. Tuzunu ekleyin.
  • Üzerine ceviz ve bal ekleyip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025