Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mürekkep Balıklı Risotto (Risotto Al Nero Di Seppia) Tarifi

Mürekkep Balıklı Risotto (Risotto Al Nero Di Seppia)

Mürekkep Balıklı Risotto (Risotto Al Nero Di Seppia) Tarifi

Mürekkep Balıklı Risotto (Risotto Al Nero Di Seppia) tarifi: Mürekkep Balıklı Risotto (Risotto Al Nero Di Seppia) için gerekli malzemeler nelerdir? Mürekkep Balıklı Risotto (Risotto Al Nero Di Seppia) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mürekkep Balıklı Risotto (Risotto Al Nero Di Seppia) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram risotto pirinci
  • 40 cl. balık suyu
  • 3 cl. beyaz şarap
  • 1 gram sarımsak
  • 35 gram ince kıyılmış kuru soğan
  • 3 ml. mürekkep balığı boyası
  • 5 cl. zeytinyağı
  • 3 gram tuz
  • 2 gram toz beyaz biber
  • 45 gram toz parmesan peyniri
  • 15 gram tereyağı
  • 165 gram taze jumbo karides
  • 45 gram dilimlenmiş taze kalamar
  • 3 gram frenk soğanı
  • 25 gram kiraz domates

Mürekkep Balıklı Risotto (Risotto Al Nero Di Seppia) tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağını tavada kızdırın. İncecik kıyılmış kuru soğan, sarımsak ve deniz mahsullerini ekleyip yüksek ateşte sotelemeye başlayın.
  • Beyaz şarabı ekleyip çektirin. Kavrulan soğanlara risotto pirincini katıp 2-3 dakika kadar kavurun. Bir kenarda kısık ateşte kaynamakta olan sıcak balık suyundan azar azar ekleyip, pirinçlerin çekmesini sağlayın.
  • Nişastasını bırakması için karıştırarak pişirdiğiniz risottoya azar azar balık suyu eklemeye devam edin.
  • Kıvam alan pirinçlere son olarak parmesan peyniri, tuz, toz beyaz biber, mürekkep balığı boyası ve tereyağı katarak kıvamını bağlayın.
  • Son bir kez karıştırdıktan sonra dumanı üzerinde olan risottoyu servis tabağına alın. İncecik kıyılmış frenk soğanı ve kızarmış kiraz domatesle bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Mürekkep Balıklı Risotto (Risotto Al Nero Di Seppia) tarifinin püf noktası nedir?

Sıcak durumda olan balık suyunu azar azar eklemeye özen gösterin.Risottoyu, nişastasını salıp kıvam alması için sürekli aynı yöne doğru karıştırın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025