Mürdüm Şerbeti Tarifi
Mürdüm Şerbeti tarifi: Mürdüm Şerbeti için gerekli malzemeler nelerdir? Mürdüm Şerbeti nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 bardak
Mürdüm Şerbeti yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram mürdüm eriği
- 125 gram böğürtlen
- 125 gram frambuaz
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 adet çubuk tarçın
- 5 adet karanfil
- 2 su bardağı şeker
- 2 litre su
Mürdüm Şerbeti tarifi nasıl yapılır?
- Eriklerin çekirdeklerini çıkarın. Bir tencerenin içerisine limon suyu hariç tüm malzemelerini ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Kaynama işlemi başladığında 2 yemek kaşığı limon suyunu ekleyin. Yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
- Daha sonra şerbetinizi süzgece dökün. Meyvelerin kabukları tamamen ayrılana kadar süzgeçten geçirin. Daha sonra ince tel bir süzgeçten tekrar süzün meyve posasını ve suyunu ayırın.
- Posasız olan şeffaf suyunu bir sürahiye alın ve soğumaya bırakın.
Mürdüm Şerbeti tarifinin püf noktası nedir?
İlk süzdüğünüz suyu tekrar ince bir süzgeçten geçirirseniz meyvelerin posaları tamamen yok olacak ve şerbetiniz daha şeffaf olacaktır. Bunun için çok ince bir tülbent kullanabilirsiniz. Süzme işleminize yardımcı olur.